Oproep aan kandidaten Tweede Kamer!

Wij roepen de kandidaten voor de Tweede Kamer op om ook de belangen van jongeren, kinderen en toekomstige generaties te behartigen!

Op 22 november 2023 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer in Nederland. Omdat we geloven dat het langetermijndenken meer ruimte en aandacht verdient in het parlement, roepen we de kandidaten op om niet alleen de belangen van hun kiezers, maar ook die van jongeren, kinderen en toekomstige generaties te behartigen. Zij kunnen daarvoor deze belofte tekenen. Doe je mee?

Stuur kandidaten van jouw partij deze uitnodiging. (kopieer de tekst en voeg je eigen naam toe).

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2023 tekenden honderden kandidaat raadsleden deze belofte. Een aantal van hen is sindsdien verbonden aan de zwerm van tijdrebellen. Samen vormen we het Ministerie van de Toekomst, een zwerm actieve verbeelders, begrijpers en doeners uit stad en regio die het lange termijn denken in de Nederlandse samenleving aanwakkeren. Een nationaal initiatief opgebloeid uit organisaties als  The Turn Club, Lab Toekomstige Generaties, Bureau Burgerberaad, Arcadia / De Uitkijkers (legacy organisatie Leeuwarden European Capital of Culture 2018), Leiden European City of Science 2022 en anderen.