Themaberaad over rechten natuur i.s.m. Bosk

Hoe kunnen we de rechten van de natuur verder vormgeven in Nederland? Die vraag staat 18 juli centraal tijdens het themaberaad ‘Rechten voor de natuur’. Een avond waarbij Klaas Sietse Spoelstra de dialoog leidt en twee bijzondere gasten ontvangt die hier een visie over hebben:

Arita Baaijens, schrijfster De ‘natuur is onlosmakend verbonden met taal en cultuur’. Over paradijsvogels in Papoea Nieuw Guinea, de grutto in het Nederlandse landschap en bio-culturele rechten.

Jessica den Outer, expert rechten van de natuur. Over ‘Manifest voor de rechten van de natuur in Nederland’. Het Bosk inspireert, omdat het wandelt door de stad, zijn eigen keuzes maakt als ware het een mens. Waarom heeft andere dan menselijke natuur geen rechten? En hoe zit dat gekoppeld aan rechten van toekomstige generaties? Hoe kan Nederland het voorbeeld van andere landen volgen die wel al Rechten voor de Natuur hebben?

Praat je mee?

Het themaberaad is onderdeel van een groter programma van BOSK over de rechten van de natuur. Op 6 juli vertoont Slieker de film ‘Under the Tree’ en op 23 juli vindt er in Rechtbank Noord Nederland in Leeuwarden een rechtszaak plaats over het lot van een boom. Meer informatie vind je hier: Bosk Flyer rechten van de natuur.

DATUM: 18 juli
TIJD: 19.30 – 21.00 uur
LOCATIE Café Thús, Wilhelminaplein 92, Leeuwarden
TOEGANG gratis
AANMELDEN (noodzakelijk) via info@bosk.frl