Nationale Opening van de Week voor Toekomstige Generaties: praat mee over de toekomst van jouw gemeente, stad of buurt

Een goede voorouder zijn willen we toch allemaal? Laat je stem dan horen. Plekberaden voor de Toekomst geven stem aan de belangen van generaties vandaag en morgen in jouw buurt, dorp, stad of gemeente. Doe mee aan een lokaal Plekberaad en praat mee over de mooist mogelijke toekomst voor ons allemaal en voor toekomstige generaties die zelf nog geen stem hebben. Het Plekberaad voor de Toekomst is een nieuwe vorm van burgerparticipatie omtrent de lokale omgeving. Doe je mee tijdens of na de Week voor Toekomstige Generaties?

Het eerste Plekberaad voor de Toekomst wordt op 15 september samen met Eva Rovers gevierd tijdens het Plekberaad Leiden2022. Eva Rovers, bekend van het boek ‘NU IS HET AAN ONS´, geeft een mini lezing over haar inzichten en onderzoek over meer inclusieve democratie door middel van burgerberaden. Het Plekberaad Leiden onderzoekt de thema’s samen wonen en samen werken. Plekberaden vinden tijdens en na de Week voor Toekomstige Generaties overal in Nederland plaats. Ook jij kunt meedoen! Meld je aan als Plekberaad organisator, begeleider of deelnemer: word Toekomst Ambassadeur!

Doe je mee en word je ook Toekomst Ambassadeur in jouw gemeente, stad of buurt? De nationale Week voor Toekomstige Generaties vindt van 24 t/m 27 september plaats tijdens de SDG Action Days. Tijdens en na de Week voor Toekomstige Generaties zullen zo’n 25 beoogde Plekberaden door heel Nederland georganiseerd worden, van Leeuwarden tot aan Maastricht. Ieder wordt warm uitgenodigd om hieraan mee te doen of zelf een Plekberaad mogelijk te maken. Deelname is nog mogelijk. Schrijf je in.

Deze maatschappelijke beweging wordt mogelijk gemaakt door Ministerie van de Toekomst, The Turn Club en het Lab Toekomstige Generaties. Samen maken zij ruimte voor meer lange termijn bottom-up alternatieven en meer burgerberaden in de vorm van Plekberaden voor de Toekomst. Deze landelijke beweging wordt in de Week voor Toekomstige Generaties voortgezet op onder meer het duurzaamheidsfestival.

“Via het Plekberaad voor de Toekomst geven we handen en voeten aan het langetermijnperspectief voor jouw gemeente, dorp, wijk, stadsdeel of een plek in jouw omgeving. Ik roep je graag op mee te doen. Doe mee in een lokaal Plekberaad en leer de belangen van toekomstige generaties meenemen. Een goede voorouder zijn, willen we toch allemaal.” – Jan van de Venis, Waarnemend Ombudspersoon Toekomstige Generaties. Kijk op: weektoekomstigegeneraties.nl en doe kosteloos mee.