Het Ministerie van de Toekomst organiseert i.s.m. JongerenTop een themaberaad over de Toekomst van de Democratie:

De kracht van burgerberaden, G1000en en andere methodes 

23 mei 2023 van 15.00 – 17.30 uur

Nieuw Allardsoog, Bakkeveen 

Twee maanden na de provinciale verkiezingen is het tijd om het samen te hebben over de Toekomst van de Democratie en vormen om burgers meer invloed te geven, zoals bij burgerberaden, G1000en en andere bewezen methodes. Een goed moment om ook in Noord Nederland deze methodes voor het voetlicht te brengen om bestuurders, politici en beleidsmakers inzicht te geven welke mogelijkheden er allemaal zijn. 

Sprekers:

  • Jacques Wallage geeft vanuit zijn ervaring een visie op de toekomst van de democratie, hij was raadslid, wethouder en burgemeester in de stad Groningen, Tweede Kamerlid, fractievoorzitter voor de PvdA, staatssecretaris Onderwijs en Sociale Zaken. Momenteel is hij voorzitter Raad voor het Openbaar Bestuur en bijzonder hoogleraar Integratie en Openbaar Bestuur aan de RUG. 
  • Annette Mul, betrokken besluitvorming vanuit Ubuntu
  • Harm van Dijk, initiatiefnemer van G1000 Nederland, over de G1000 burgerberaden-methode.
  • Marian van Voorn en Wini Weidenaar van JongerenTop, over manieren om jongeren invloed te geven en te betrekken bij beleid en uitvoering?

De sprekers lichten plenair kort hun methode toe, daarna is er mogelijkheid om in kleinere groepen in gesprek te gaan met de sprekers. 

Definitief programma volgt binnenkort.

Kosten deelname: 50 euro (exclusief diner)
Optioneel deelname diner: 50 euro 

Wil je meer informatie dan kun je mailen naar wini@jongeren.top