Wanneer

09 september 2023 10:30 / 13:00

Waar

Almere

Organisator

The Turn Club & Ministerie van de Toekomst

Details

Beschrijving

Plekberaad voor de toekomst van Oosterwold      

Voorafgaand aan de Nationale Ministerraad op 9 september in de Groene Kathedraal in Almere brengt The Turn Club in samenwerking met het Ministerie van de Toekomst inwoners, betrokkenen en bestuurders samen rondom de vraag: Hoe zou de mooist denkbare toekomst van Oosterwold eruit kunnen zien?

Oosterwold is een groen gebied tussen Almere en Zeewolde dichtbij de Groene Kathedraal waar bewoners alle ruimte hebben gekregen om naar eigen initiatief en wens hun woning, maar ook de aanleg en het beheer van wegen, paden, groen en water vorm te geven: de ultieme vorm van ‘doe-het-zelf’-gebiedsontwikkeling.

Met 30 bewoners en betrokkenen organiseert The Turn Club/ Merlijn Twaalfhoven op 9 september een plekberaad waarmee in vier stappen wordt gewerkt naar een concreet voorstel voor burgers en het gemeentebestuur. Hiermee maken we ruimte voor de lange termijn en de toekomstige generaties van Oosterwold.

Over het plekberaad 
Plekberaden zijn een nieuwe democratische vorm ontwikkeld door het Ministerie van de Toekomst waarbij door het hele land burgers bij elkaar komen om via verbeelding en gesprek ruimte te maken voor lange termijnvisies voor een plek. Zo ontstaan collectieve maak- en experimenteerplekken voor wensbeelden en verhalen die ons denken en handelen verder brengen dan de adem van de volgende dag. De uitkomsten van een plekberaad worden vervolgens gedeeld met het waterschap-, gemeente- of provinciebestuur.

Bewoners van Oosterwold opgelet!
We zoeken deelnemers die de verschillende bewoners en betrokkenen van deze plek vertegenwoordigen. Daarom willen we je vragen om de uitnodiging door te sturen aan tenminste één persoon die normaal nooit aan zoiets mee zou doen. Iemand van buiten jouw kring of cultuur, een buur, collega of bewoner die deze uitnodiging waarschijnlijk niet heeft gezien. Spreek hem of haar even persoonlijk aan. Mooi en belangrijk om zo een diverse groep bijeen te kunnen brengen!

Info & aanmelden

Zaterdag 9 september – 10.30 – 13.00 uur

Locatie: Groene Kathedraal Almere, Kathedralenpad Almere

Meld je hier aan 

Meer over de Nationale Ministerraad in de Groene Kathedraal vind je hier

Foto: Simon Lenskens