Wanneer

09 september 2023 14:30 / 17:30

Waar

Almere

Organisator

Ministerie van de Toekomst

Details

Beschrijving

Ontmoet toekomstdenkers en -verbeelders tijdens de eerste Nationale Ministerraad in de Groene Kathedraal Almere

Graag nodigen we je uit voor de eerste Nationale Ministerraad van het Ministerie van de Toekomst op zaterdag 9 september 2023. De bijeenkomst vindt plaats in De Groene Kathedraal in Almere.

Over het Ministerie van de Toekomst

Wij leven nu. En daarmee bepalen we van alles voor de mensen en het leven na ons. De vraag is: zijn wij goede voorouders? Met het Ministerie van de Toekomst agenderen we die vraag op allerlei plekken in de samenleving. Als snelgroeiende zwerm burgers en professionals organiseren we door het hele land bottom-up plekberaden, themaberaden en interventies die het Kathedraal-denken, oftewel lange termijn denken, aanzetten.

Nationale Ministerraad van het Ministerie van de Toekomst

Zaterdag 9 september 2023 is je kans om toekomstdenkers en - verbeelders uit het hele land te ontmoeten en kennis en ideeën uit te wisselen. Tijdens een veelzijdig programma, samengesteld door het Ministerie van de Toekomst, Arcadia, Leiden 2022, The Turn Club, Lab Toekomstige Generaties Bureau Burgerberaad maak je via presentaties, demo's en een ritueel kennis met toekomstdenken. Bekijk het programma hieronder en meld je snel aan!

Week Toekomstige Generaties

De Nationale Ministerraad is tevens de aftrap van toekomstmaand september waarin door het hele land acties en events worden georganiseerd, waaronder de Week Toekomstige Generaties (23-27 september 2023). Kijk hier voor een overzicht van het programma.

Meld je hier aan!

Programma zaterdag 9 september 2023

— 14.30 uur: Ontvangst door Meta Knol en Klaas Sietse Spoelstra namens het Ministerie van de Toekomst. De zeepkist klaar staat voor wie graag het woord wil nemen.

— 15.00 uur: Keuze uit verschillende parallelprogramma’s waaronder:

* Proefplekberaad voor de Toekomst. In dit mini-plekberaad, begeleid door het Lab Toekomstige Generaties / Miranda Willems & SDG Lokaal / Miranda van Gendt, staat de toekomst van het aan-, of juist afwezige water centraal.

* Themaberaad over de Toekomst van het Ministerie van de Toekomst. Verschillende sprekers pitchen de onderwerpen die het Ministerie van de Toekomst volgens hen het komende jaar hoog op de agenda moet zetten. Met oa Daniël van Duijn, campagneleider LEF; Jonas Martens, ontwerpbureau Verveeld en Verward en Marije Dippel, zakelijk leider Bureau Burgerberaad.

* Tegentijdsetocht, een muzikaal-poëtische wandeling van The Turn Club / Merlijn Twaalfhoven waarin je het verhaal van de diepe tijd ervaart, beginnend bij de oerknal en eindigend in het jaar 2121.

— 16.00 uur: Ritueel / Over de drempel van de toekomst stappen. We eindigen met een begin. In een ritueel, vormgegeven door Merlijn Twaalfhoven en Thijs van de Loo / The Turn Club laten we datgene achter dat ons tegenhoudt om samen een nieuw begin te kunnen maken.

— 16.45 uur: Potluck - borrel [neem hapjes en drankjes uit je eigen regio mee!] / tot ongeveer 17.30 uur

Info & aanmelden

Adres: De Groene Kathedraal

Kathedralenpad, Almere

Datum & tijd: Zaterdag 9 september 2023

14.30 - 17.30 uur / inclusief borrel

Bijdrage in de kosten: € 15,00 / betalen bij entree

Graag aanmelden via deze link.

Let op: er zijn beperkt plekken beschikbaar!

Foto: De Groene Kathedraal van Marinus Boezem in Almere. Wardie Hellendoorn, courtesy Land Art Flevoland