Plekberaad Leiden

Donderdag 30 juni verzamelden verschillende Leidenaren zich bij de Burcht in Leiden voor een Plekberaad in het kader van Leiden European City of Science 2022.

Het Plekberaad brengt 30 jonge Leidenaren, lokale politici, beleidsmakers en pioniers samen om de dialoog te starten over de toekomst van Leiden. De diverse groep had één ding gemeen: zij beschouwen de stad Leiden allemaal als hun plek en hebben een visie over de toekomst die gehoord moet worden. Lees in het verslag hieronder hun ideeën.

“Of je nu nieuwe Nederlander bent, Wethouder, een transgender persoon, ondernemer, scholier of juist ‘drop-out’, samen geven we deze stad door aan de volgende generatie.”

Roosmarijn van de Velde, organisator Plekberaad

Tijdens het Plekberaad werd er ontdekt hoe de stad er over 6 generaties, in 2012 uitziet. Er werd gesproken over de mensen die er dan leven, hoe het leven samen dan is en hoe dat gaat in deze mooie stad. “We leren met elkaar hoe je zo’n gesprek moet vormgeven, als Leiden zijn we trekker in een landelijk netwerk dat dit doet” aldus Roosmarijn.

Wat zou jij over 6 generaties anders willen zien? Eind van dit jaar vindt een nieuwe editie van het Plekberaad plaats. Wij zijn op zoek naar jouw visie. Houd de website in de gaten voor meer informatie over nieuwe Plekberaden.