Wanneer

van 23 september 2022 00:00
tot 27 september 2022 om 00:00

Waar

Nederland

Details

Aanmelden

Beschrijving

Hoe maken we wensen, dromen en idealen voor onze wereld tastbaar, zichtbaar en voelbaar? Dat doen wij door op plekken, in buurten, wijken en dorpen samenkomsten te organiseren. 

In Plekberaden voor de Toekomst onderzoeken we samen wat er nodig is om tegemoet te komen in de belangen en het welzijn van toekomstige generaties. Zodat we de belangen en het welzijn van de toekomst deel kunnen maken van ons huidige leven. 

Samen besluiten wij over tastbare veranderingen waardoor de plek waar we wonen ook voor toekomstige generaties mooi, veilig en gezond kan zijn. Voor de mooist mogelijke toekomst.

Wat is het Plekberaad voor de toekomst?

Het Plekberaad voor de Toekomst brengt de mensen van waar jij woont, leeft en werkt samen, om te besluiten hoe de leefomgeving ook voor toekomstige generaties de mooist mogelijke plek wordt om te leven. We geven samen een stem aan de belangen en het welzijn van de generaties na ons. Hoe ziet het Plekberaad voor de Toekomst er uit?

  • We kiezen een inspirerende plek, buiten of binnen.
  • We nodigen tussen 30-50 deelnemers uit, die heel verschillend zijn wat betreft werk, cultuur, achtergrond. Zij representeren de toekomstige generaties van de plek in jouw gemeente.
  • In ongeveer drie uur gaan we samen aan de slag. Aan de hand van enkele heldere stappen ontdekken we een gedeeld ideaal, grond voor uitvoering en vertalen we dat ideaal in concrete acties die we nu willen ondernemen.
  • De uitkomsten leggen we voor aan de gemeenteraad die daadwerkelijk stemt over ons voorstel.
  • Op basis van de informatie en ervaringen gaan we verder met een volgend Plekberaad voor de Toekomst, zodat de gemeente kan wennen aan mooie en doordachte toekomstplannen van burgers.