Wanneer

16 januari 2024 20:00 / 21:30

Details

Beschrijving

Toekomstdenken in het onderwijs

Futuroloog Tessa Cramer, schrijver Mark Boode en componist Merlijn Twaalfhoven over verbeeldingsruimte, verhaalkracht en droomvermogen op school.

Ontmoetingsavond in Pakhuis de Zwijger

Op dinsdagavond 16 januari 2024 organiseert Merlijn Twaalfhoven samen met The Turn Club, het Ministerie van de Toekomst en Teachers for Climate een ontmoetingsavond in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam voor toekomstdenkers en onderwijsmakers.

Hoe kun je een goed mens zijn? De ruimte voor deze vraag in het onderwijs is klein. Maar bij de onzekerheid en de ingrijpende veranderingen in de samenleving is het van belang om stevige fundamenten te leggen en te ontdekken wat kernwaarden van het leven zijn. Hierbij helpt het vermogen om grotere perspectieven te ervaren, te trainen in lange termijndenken en het verkennen van mogelijke toekomsten.

Het programma 16 januari 2023 bestaat uit twee delen: in het eerste uur verdiepen we de onderwerpen toekomstdenken, verbeeldingsruimte en hoop op school. Daarna werk we in groepen aan concrete en actuele ideeën, voorbeelden en projecten, op zoek naar samenwerking en wederzijdse inspiratie en hulp.

Heb je ideeën of wil je oproepen en projecten delen waar Ministers van de Toekomst aan werken? Mail Merlijn als je iets wil inbrengen: merlijn@twaalfhoven.net