Wanneer

04 november 2023 13:00 / 17:00

Waar

Middelburg

Organisator

Zeeuwse jongeren ism ZMf

Details

Beschrijving

Tijdens Challenge 2050 bogen 15 Zeeuwse jongeren zich over één vraag: hoe zou jij willen dat Zeeland er in 2050 uitziet? Dat onderzochten ze voor het thema dat zij interessant vonden: economie, participatie, samenleven met water en voeding.

Tijdens het symposium de Stem van de Toekomst delen deze jonge Zeeuwen hun droom voor Zeeland in 2050. Deze dag komen verschillende mensen aan het woord die zich bezighouden met de vraag: ‘Hoe geven we de toekomst een stem?' Van jonge experts tot bezorgde grootouders, ieder doet het op diens eigen manier. Voorbeelden zijn er te over: een toekomststoel, een lobbyorganisatie voor en door jongeren of een plekberaad.

Het betrekken van en luisteren naar de stem van de toekomst: het is cruciaal bij het aanpakken van de uitdagingen van deze tijd. Van de jongeren die nu opgroeien in onzekerheid, maar ook de generaties die nog geboren moeten worden. Zij kunnen (nog) niet meepraten. En dat terwijl de keuzes die wij vandaag maken bepalen in welke wereld zij groot worden.

Na de plenaire presentaties is er een informatiemarkt en kun je met elkaar in gesprek.

Het symposium is een co-productie van Zeeuwse jongeren en de ZMf, met gasten als het Ministerie van de Toekomst, de HZ, Lab Toekomstige Generaties en de Jonge Klimaatbeweging.

Info

Datum: 4 november 2023, 13:00 – 17:00

Locatie: Zeeuwse bibliotheek Middelburg, foyer

Toegang: gratis

Meer info