Wanneer

14 mei 2024 12:00 / 18:00

Waar

Leeuwarden

Organisator

De Publieke Ontwerppraktijk

Details

Beschrijving

“Welke rol kunnen ontwerpers pakken in vervullen van het ‘straks en later’-denken van brede welvaart?”

Grote maatschappelijke opgaven vragen om een blik op de toekomst. Een kompas om mee te varen. Maar hoe geven we die lange termijn vorm?

Tijdens de PONT masterclass op 14 mei 2024 in Leeuwarden, gaan we tijdreizen naar toekomstige brede welvaart terwijl we onderweg leren van hoe ontwerp daarvoor ingezet kan worden in de beleidspraktijk.

Klaas Sietse Spoelstra van het Ministerie van de Toekomst neemt je tijdens deze masterclass mee de verdieping in. De positie van toekomstige brede welvaart wordt onder andere door sprekende casussen uit Leeuwarden onder de loep genomen; gastsprekers Bruno Doedens (artistiek leider van project Bosk) en Sjoerd Bootsma (artistiek leider van Arcadia) vertellen hoe ze brede welvaart een plek geven in hun werk.

Voor wie

Deze masterclass richt zich op professionals die werken met een ontwerpende aanpak aan vraagstukken gerelateerd aan het toekomstdenken en brede welvaart. Tijdens deze masterclass nemen we je dieper mee in dit onderwerp, dus een kennisbasis over brede welvaart en toekomstdenken op strategisch niveau is vereist. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

Wanneer

14 mei 2024
12.00 – 13.00 inloop en lunch
13.00 – 17.00 inhoudelijk programma
17:00 – 18.00 borrel

Waar

De Kanselarij: Turfmarkt 11 8911 KS, Leeuwarden

Bereikbaarheid: vanaf station Leeuwarden 10 minuten met het OV of een 15 minuten wandeling. Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid: Parkeergarage Hoeksterend, op 5 minuten loopafstand.

Aanmelden kan t/m 9 mei 2024

De masterclass is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Kan je niet komen? Laat het op tijd weten via pont@dutchdesignfoundation.com. Zo kan iemand anders jouw plaats overnemen. No shows kunnen niet meer aan toekomstige activiteiten van PONT deelnemen.

Deze masterclass komt voort uit een samenwerking met het Ministerie van de Toekomst.
We zullen tijdens de masterclass een aantal casussen aanhalen. Om een gezamenlijk startpunt te hebben vragen we je om wat video’s te kijken waarin de casussen aan je worden geïntroduceerd:

European Capital of Culture

Arcadia 2022 terugblik

BOSK Arcadia 

Over PONT Masterclasses

De Publieke Ontwerppraktijk (PONT) organiseert elke 2 maanden een masterclass. Deze verdiepende workshops zijn voor iedereen gratis toegankelijk. De eerste masterclasses zijn gebaseerd op de drie onderzoeken die tijdens de pilotfase uitgevoerd zijn. Deze onderzoeken vind je hier.