Wanneer

15 september 2022 13:30 / 17:30

Waar

Leiden

Organisator

European City of Science Leiden2022

Details

Aanmelden

Beschrijving

Het Plekberaad is een bijzondere bijeenkomst waarbij we met jonge Leidenaren, beleidsmakers en pioniers voor een betere wereld samenkomen. In deze vorm van nieuwe democratie ontdekken we hoe de stad er over 3 generaties, in 2060, uitziet.

Samen kijken we naar de toekomst van deze mooie stad.

Is Leiden jouw plek? Meld je dan nu aan om mee te doen met het Plekberaad. Deze editie focussen we op ‘Samen – Wonen – Leven’. Om te garanderen dat er zo veel mogelijk perspectieven mee worden genomen selecteert de organisatie een zo divers mogelijke groep uit de aanmeldingen.

De deelnemers maken een gezamenlijk toekomstbeeld en brengen de uitdagingen voor Leiden in kaart. Daarna gaan we kijken hoe deze kunnen worden omgezet in tastbare oplossingen. De bijeenkomst is de aftrap van de Nationale Week van de Toekomstige Generaties.

Benieuwd wat je kunt verwachten tijdens het Plekberaad? Bekijk hier het verslag van de vorige editiedie van 30 juni 2022 in de Burcht. De bijeenkomst is onderdeel van de Leiden2022 programmalijn New European Bauhaus: een toekomstgericht programma over duurzaamheid en inclusiviteit. Het programma is partner van een internationale beweging binnen de Green Deal van de EU en haalt inspiratie uit de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Uitkomsten zullen zowel lokaal als landelijk worden gedeeld. Lokaal hoopt de organisatie inhoudelijk bij te dragen aan de dialoog over de toekomst en de rol die kunst en wetenschap hierin kunnen vervullen. Nationaal wordt er, in samenwerking met het “Ministerie van de Toekomst” netwerk, gewerkt aan een schaalbaar en herhaalbaar model voor inwoner-gedreven en plaatsgebonden langetermijn-beleid.