Wanneer

29 februari 2024 16:00 / 18:00

Details

Beschrijving

Op donderdag 29 februari vindt het Plekberaad voor de Toekomst van het Dordrechts Museum plaats, in samenwerking met jongerenafdeling Take pART en het Management Team van het museum. Het Dordrechts Museum behoort tot de oudste musea van ons land en verenigt vier instellingen: het Dordrechts Museum, het Huis van Gijn, het Regionaal Archief en Hof van Nederland. Samen beheren zij het collectieve materiële geheugen van de stad.

Take pART bestaat uit 15 jongeren die vanaf oktober 2023 een jaar lang verbonden zijn aan het museum. Met dit talenten-ontwikkelingsprogramma worden speciale rondleidingen, workshops, programmering etc ontwikkeld, in synergie met het Dordrechts Museum. Doel van het Plekberaad: Het MT en Take pART staan zelden stil bij de lange termijn. Tijdens dit Plekberaad kijken ze samen vooruit naar de verre toekomst van het Dordrechts Museum. Door ons te verplaatsen in de perspectieven van toekomstige generaties, worden verschillende toekomstbeelden ingekleurd. Vervolgens is de vraag: wat betekent dit voor de huidige rol van het museum? Hoe kunnen we ons beter voorbereiden op de toekomst?

Het Plekberaad wordt begeleid door Meta Knol, kunsthistorica, Minister van de Toekomst & zelfstandig auteur, adviseur en gespreksleider op het kruisvlak van cultuur, wetenschap en samenleving.