Wanneer

31 januari 2024 13:00 / 16:30

Waar

Utrecht

Organisator

Ministerie van de Toekomst

Details

Beschrijving

Maandelijkse Ministerraad in het Huis van Actief Burgerschap 

Woensdag 31 januari 2024

Ministers van de toekomst ontmoeten elkaar elke laatste woensdag van de maand online tijdens de maandelijkse ministerraad. Deze eerste maand van het jaar treffen we elkaar live in het Huis van Actief Burgerschap in de bibliotheek aan het Neude in Utrecht.

Themacirkels

Voorafgaand aan de ministerraad komen (parallel aan elkaar) de nieuw opgerichte onderwijscirkel en democratiecirkel bij elkaar. Beide zelfsturende werkcirkels werken toe naar een themaberaad in 2024 vanuit de vraag hoe het kathedraaldenken, toegepast op deze thema’s, kan leiden tot nieuwe perspectieven.

Bibliotheek & burgerschap

De maatschappelijke rol van de bibliotheek wordt breed gedragen. Zowel lokale als nationale overheden weten de bibliotheek steeds vaker als partner te vinden in de aanpak van maatschappelijke vraagstukken. Steeds meer bibliotheken kijken verder dan bestaande kaders, en ontwikkelen programma’s die burgers in staat stellen om op zoek te gaan naar oplossingen voor gedeelde uitdagingen. Het Huis voor Actief Burgerschap, in het voormalig postkantoor aan het Neude, stelt 31 januari 2024 de deuren open voor het Ministerie van de Toekomst. Hopelijk markeert deze bijeenkomst het begin van een mooie samenwerking, niet alleen met bibliotheken in de regio Utrecht, maar in 2024 ook in andere regio's!

Programma woensdag 31 januari 2024:

— 13.00 uur: Inloop

— 13.30 uur: Bijeenkomst onderwijscirkel & parallel democratiecirkel

— 15.00 uur: Pauze

— 15.30 uur: Ministerraad met oa presentaties van de werkcirkels / online deelname kan ook, zie hier de Zoomlink

— 16.30 uur: Borrel in Café meneer Potter

Helaas is aanmelden voor de Ministerraad niet meer mogelijk. Wilt u graag op een wachtlijst, mail dan naar info@ministerievandetoekomst.nl. Uiteraard kunt u altijd via Zoom de Ministerraad om 15.30 uur bijwonen, zie hier de Zoomlink.

Adres: Bibliotheek Neude, Neude 11 Utrecht