Wanneer

van 23 september 2023 10:00
tot 26 september 2023 om 17:00

Waar

Nederland

Organisator

Lab Toekomstige Generaties & The Turn Club & Ministerie van de Toekomst

Details

Beschrijving

Doe mee in de Week voor Toekomstige Generaties 22-26 september 2023 voor de toekomst van jouw gemeente.

Word Toekomstdenker!

Van 23 tot en met 26 september 2023 organiseren The Turn Club, het Ministerie van de Toekomst en het Lab Toekomstige Generaties: de Week voor Toekomstige Generaties. Hoe maken we wensen, dromen en idealen voor onze wereld tastbaar, zichtbaar en voelbaar? Dat doen wij door op plekken, in buurten, wijken en dorpen samenkomsten te organiseren.

In Plekberaden voor de Toekomst onderzoeken we samen wat er nodig is om tegemoet te komen in de belangen van toekomstige generaties. Zodat we het welzijn van de toekomst deel kunnen maken van ons huidige leven.

Samen besluiten wij over tastbare veranderingen waardoor de plek waar we wonen ook voor toekomstige generaties mooi, veilig en gezond kan zijn. Voor de mooist mogelijke toekomst.

Plekberaden voor de Toekomst

Samen betrekken wij Toekomst Ambassadeurs bij het organiseren van een lokale en verkleinde vorm in burgerberaden: Plekberaden voor de Toekomst. In Plekberaden voor de Toekomst gaan we op zoek naar de mooist mogelijke toekomst voor toekomstige generaties, gewoon bij jou in de buurt. Door toekomstige generaties een stem te geven, vormen wij samen een beweging die zich inzet voor het welzijn van de generaties van vandaag en morgen.

‘‘Via het Plekberaad voor de Toekomst geven we handen en voeten aan het lange termijn perspectief voor jouw gemeente, dorp, wijk, stadsdeel of een plek in jouw omgeving. Ik roep je graag op mee te doen. Doe mee in een lokaal Plekberaad en leer de belangen van toekomstige generaties mee nemen. Een goede voorouder zijn, willen we toch allemaal.”

Jan van de Venis

Waarnemend Ombudspersoon Toekomstige Generaties

Lees meer op weektoekomstigegeneraties.nl